Vrienden van Norbertus vieren 25-jarig bestaan

Vrienden van Norbertus vieren 25-jarig bestaan

STICHTING VRIENDEN VAN NORBERTUS ONTVANGT GANAPJA

Op donderdag 17 november 2022 vierden de Vrienden van Norbertus hun 25-jarig bestaan. Het atrium van verzorgingshuis Norbertus was daartoe omgetoverd tot een arena waarin een onderhoudend programma werd geboden aan o.a. de gebruikers van de rolstoelbus, vrijwilligers, sponsoren, gemeentebestuurders, medewerkers van de zorginstellingen en huidige en voormalige bestuursleden. De ruim 100 genodigden  genoten van optredens van de zangeressen Rian de Lange en Mieke Crins en van de Gennepse jeugdherinneringen en het draai-orgelspel van Ger Holtermans.

Kers op de taart was de uitreiking van een Ganapja aan de jubilerende stichting. Dit eerbetoon werd door burgemeester Hans Teunissen en wethouder Frank Pubben aangeboden – via de eveneens jubilerende voorzitter en secretaris – aan de Vrienden van Norbertus. De burgemeester memoreerde in zijn toespraak dat mevrouw Mieke Dekkers (voorzitter) en de heer Vincent van Riet (secretaris) vanaf het  begin aan de stichting zijn verbonden en dat zij zich al die jaren  hebben ingezet om voorzieningen te realiseren voor de bewoners van de Gennepse zorginstellingen. De meest bekende voorziening is de rolstoelbus, waarmee vrijwillige chauffeurs uitstapjes voor rolstoelgebruikers verzorgen. Maar het was de burgemeester niet ontgaan dat de Vrienden van Norbertus ook hebben gezorgd voor het opknappen van de binnentuin van de Norbertushof, dat zij voor bewoners van de Norbertushof een internetcafė hebben opgestart en voor bedlegere bewoners een Qwiek-up installatie hebben aangeschaft.

De burgemeester toonde grote waardering voor de inzet van de Stichting Vrienden van Norbertus en voor het doorzettingsvermogen om dat – ook bij tegenslagen – te blijven doen. In dat verband herinnerde  hij aan alle acties die op touw worden gezet om de activiteiten te bekostigen, in het bijzonder aan de inzet om een nieuwe bus aan te schaffen nadat de vorige bus door vandalisme was vernield. De snelheid waarmee het geld bij elkaar werd gehaald, toont volgens de burgervader aan dat de hele Gennepse samenleving de Vrienden een warm hart toedraagt.

Spring naar toolbar