Gevolgen Coronavirus voor Vrienden van Norbertus

Gevolgen Coronavirus voor Vrienden van Norbertus

De hele wereld heeft te maken met de maatregelen ter bestrijding van het Coronavirus (Covid 19). Ook voor de Vrienden van Norbertus en voor de bewoners van onze verpleeg- en verzorgingshuizen zijn de gevolgen merkbaar.

  1. GEEN TIJDELIJKE VERVANGING VOOR DE AFGEBRANDE ROLSTOELBUS

De Stichting Vrienden van Norbertus was van plan om in afwachting van de nieuwe rolstoelbus toch recreatieve bustochten te organiseren voor de bewoners van de verpleeg- en verzorgingshuizen in Gennep. Voor deze tijdelijke overbrugging werd een bus gehuurd. Maar vanwege het coronavirus zou er geen gebruik van gemaakt kunnen worden. De bus is daarom weer bij de verhuurder ingeleverd.

2. LANGERE LEVERTIJD VOOR DE NIEUWE BUS
Door het stilleggen van de productiebedrijven is de levering van de nieuwe rolstoelbus vertraagd. Voordat deze in gebruik genomen kan worden moet de wagen bovendien geschikt worden gemaakt voor rolstoelvervoer. Ook dat vergt de nodige extra tijd. Naar het zich thans laat aanzien kan de nieuwe bus omstreeks augustus in gebruik genomen worden.

3. DIVERSE ONDERSTEUNINGSACTIES ZIJN AFGEBLAZEN

Normaliter organiseren de Vrienden van Norbertus ieder jaar een aantal acties ten bate van de exploitatie van de rolstoelbus en de bekostiging van andere activiteiten en/of hulpmiddelen waarmee het welbevinden van de bewoners van de Gennepse zorgcentra wordt bevorderd.

a.   Wandeltocht op de zaterdag voor Pasen

Ieder jaar organiseren de vrienden een prachtige en gevarieerde wandeltocht langs de vele mooie plekjes bij en rond Gennep. Deze tocht trekt altijd veel sportieve wandelaars; zowel lange afstandslopers als gezinnen die gezellig met elkaar de kortere routes afleggen. Het inschrijfgeld voor deze tocht komt geheel ten goede aan de instandhouding van de rolstoelbus. Helaas moest de tocht, die zou plaatsvinden op zaterdag 11 april 2020,  worden afgelast.

b. Jaarlijkse loterij

Ook de loterij, die altijd wordt gehouden tijdens de braderie op de zondag na hemelvaartsdag, kan dit jaar niet doorgaan omdat de Gennepse Ondernemersvereniging de braderie wegens het Coronavirus heeft moeten afgelasten.

 

c. Sponsoring wandelaars Nijmeegse Vierdaagse

Ter ondersteuning van onze actie voor de nieuwe rolstoelbus (‘van UITGEBRAND naar UIT DE BRAND‘) zou het dit jaar mogelijk zijn geweest om de vierdaagse lopers voor dit doel te sponsoren. Het initiatief daartoe werd genomen door het Gennepse gemeenteraadslid en vierdaagse wandelaar Frank Pubben. Helaas heeft ook de organisatie van de Nijmeegse Vierdaagse het wandelevenement moeten afgelasten; de website waarop sponsoren zich kunnen melden voor de door hen gekozen wandelaars en/of goede doelen is om die reden gesloten.

De Vrienden van Norbertus hopen dat de kienmiddagen die zij in samenwerking met de KBO-afdelingen in de gemeente organiseren, op de gebruikelijke wijze kunnen plaatsvinden zodra de maatregelen tegen het Coronavirus zijn opgeheven.

 

 

Spring naar toolbar