Nieuwe Rolstoelbus officieel in gebruik genomen

Nieuwe Rolstoelbus officieel in gebruik genomen

Gennep, vrijdag 24 september 2021. Voor de Vrienden van Norbertus was het tijd voor een feestje! Want de nieuwe rolstoelbus stond al een tijdje klaar, maar pas nu de coronamaatregelen zijn versoepeld mag hij  ook weer worden ingezet voor het doel waarvoor hij is aangeschaft: om bewoners van de Gennepse verzorgingshuizen een ontspannen en comfortabel uitstapje te bezorgen.

Lange tijd was dat niet mogelijk. De oude bus was in december 2019 door brandstichtende vandalen vernield. En nadat, door de geweldige hulp van sponsoren, de gemeente en heel veel gulle gevers een nieuwe bus kon worden aangeschaft, was het de Covid-19 pandemie die roet in het eten gooide. De veiligheid van de ouderen die verzorgd of verpleegd worden in één van de Gennepse instellingen liet het niet toe om uitstapjes met de bus te maken. In totaal zijn de gebruikers van de bus zo ongeveer een jaar en 10 maanden verstoken geweest van deze zo gewaardeerde voorziening.

Maar nu mag het weer! In aanwezigheid van tal van genodigden, waaronder de vrijwillige chauffeurs (13 in getal), sponsoren, gemeenteraadsleden en de burgemeester, werd de bus eindelijk officieel in gebruik genomen. Het werd een informele en gezellige bijeenkomst, waarin voorzitter Mieke Dekkers terugblikte op de afgelopen periode, maar waarin zij ook, met een blik op de toekomst,  het belang van de rolstoelbus nog eens benadrukte. Burgemeester Hans Teunissen zei trots  te zijn op de Gennepse gemeenschap die er in slaagt deze mooie voorziening voor ouderen in stand te houden. Hij memoreerde met instemming de bijdrage die  de gemeenteraad had geleverd aan de aanschaf van de bus mogelijk te maken. Vervolgens onthulde hij symbolisch de bus door een strik van de motorkap af te trekken; en voorzitter Mieke Dekkers overhandigde de autosleutels aan de chauffeurs.

Spring naar toolbar